Dag 19: Detta ångrar jag


Oj, det är mycket jag ångrar.

Jag ångrar mycket jag gjorde i min ungdom.
Jag ångrar att jag började röka för att senare börja snusa.
Jag ångrar vissa förhållanden. Eller snarare att jag stannade så länge i dem.
Jag ångrar att jag skolkade mig genom hela gymnasiet.

Och med tanke på dagens besök hos tandläkaren så ångrar jag att jag dragit mig så länge för att gå dit.

Min första Mors dag


När vi kom hem från Östersund på söndagkväll så hade Krille dukat bordet och gjort middag. Avokado och skagenröra (som han gjort själv) till förrätt och fläskfilé och klyftpotatis till varmrätt. Efterätten hade han köpt på ICA, varsitt vaniljhjärta.

På bordet stod också min Mors dagspresent.


Rosor, choklad och ett kort på Max med texten "Världens bästa mamma"


Östersund


I lördags åkte ju jag, Max och mamma ner till Östersund för att överraska mormor på Mors dag.

Tillsammans med en plastpåse leksaker, en mängd tålamod och några stopp längs vägen så skötte sig Max bra under bilresorna på runt 40 mil vardera.

Här kommer lite bilder:


Mat och kaffepaus i Sollefteå


Powernap efter maten


Bus med gammelmomma och hennes garn-nystan


På hemvägen åkte vi inlandsvägen, där stötte vi på renar


Regnbåge strax efter vi passerat Åsele


Middag på Frasses i Strömsund


Mycket bus krävdes de sista 10 milen


Hemma väntade Krille med en Mors dags-present. Det får ni se lite senare.

Dag 18: Min favoritfödelsedag


Oj vad svårt. Jag kan nog inte välja... Alla mina födelsedagar så långt jag kan minnas har varit jättebra. Förutom en, jag kan berätta om den ist.

Det var när jag fyllde 22år tror jag. Då bodde jag ihop med mitt ex som jobbade på samma ställe som jag. Vi jobbade både två den dagen, men helt olika tider så jag fick en puss på morgonen när han åkte iväg och sen sprang vi om varandra på jobbet hela tiden.
När jag slutat jobba denna fredag så var exet inte hemma utan på en svensexa. Han var borta hela kvällen. Min familj bodde då 25mil bort och drev ett eget företag så de hade inte möjlighet att åka upp just den dagen.

Så födelsedagen spenderades helt ensam framför TVn och jag la mig tidigt eftersom jag skulle upp och jobba kl6.30 dagen efter.

Födelsedag

Jag fyllde år igår. 28 unga år.

Dagen började med att mamma kom hit och tog med Max på en promenad så att jag fick göra tårtan i lugn och ro.


Vid kl14 började kalasfolket att droppa in. Fick fina presenter och åt av det lilla fikabordet.


Jag fick:

-Presentkort på Indiska
-En bok av min favoritförfattare
-En barnsadel till cykeln
-Presentkort på SF Bio med tillhörande barnvakt
- Två vinglas ur Kosta Boda-serien som jag samlar på

Och den bästa presenten fick jag av mina snälla sambo:


Dag 17: En dålig vana du har


Jag har många dåliga vanor. Men jag tar den sämsta.

Jag är beroende av nikotin. Trodde naivt att nio, nästan tio månaders graviditet skulle göra att suget försvann men så var det icket. Snusade ett par gånger under graviditeten för att inte gå under totalt. Inget jag är stolt över, men det var bara några gånger.



Imorrn kommer ett inlägg om dagens kalasande. Fick världens bästa present av Krille, men den visar jag imorrn.


Dag 16: Mitt favoritminne


Det första som poppar upp i huvudet är när Max föddes. Förlossningen, krystvärkarna, hur han var alldeles skitig när han kom upp på bröstet, bokstavligt talat.

Kanske skulle ha lagt upp min förlossningsberättelse här?


3½ timme innan Max kom till oss.


Kom an, kom an pirater


Ikväll ska vi på bio! Pirates i 3D ska vi se och jag ser fram emot det väldigt mycket då jag aldrig har sett en biofilm i 3D förut. Men nu börjar jag bli nervös över att mitt lilla brytningsfel i ögonen kommer göra att jag går miste om hela upplevelsen.

Men i vilket fall som helst kommer jag få äta biopopcorn och trycka godis i nästan 2 ½ timme, medans Max driver sin mormor till vansinne. Bara det är något att se fram emot.

Dag 15: En bild på något eller någon som har stor inverkan på dig







Max och Krille får det bli. Utan dem är jag ingenting


Närmare en lösning


Efter många turer fram och tillbaka och pendlan mellan hopp och förtvivlan så verkar det nu som att det kommer att lösa sig med köpet av sommarstugan. Åh vad jag önskar att vi hade nycklarna i handen redan nu!


Mmm, kanelbullar


Idag har som sagt mamma varit här och hjälpt mig baka lite till min födelsedag. Kanelbullar och sirapskakor blev det. Sen ska Krille göra sin himmelska chokladkaka och så blir det tårtbak på fredag morgon. Det får räcka med godsaker, så mycket folk kommer det inte.

Men nu behöver jag tips på goda tårtfyllningar/kombinationer! Någon som har något gott att dela med sig av?




Min egna lilla godsak. 1 månad gammal.


Dag 14: Den här veckan


Den här veckan har hittills varit rätt lugn. Max var på ganska dåligt humör igår och det var dessutom dålig väder så var inne hela dagen tills solen kom fram igen. Då tog vi en kvällspromenad till konsum och tog sedan vägen via Bölesholmarna hem.

Idag har min mamma varit här och hjälpt mig baka tills på fredag.

Imorgon får vi besök av en kompis och på torsdag kommer mamma hit igen, jag och Krille ska på bio så Max ska få vara med mormor en kväll.

På fredag fyller jag år så då blir det lite kalas. Helgen vet jag inte än, kanske att jag, Max och mamma åker ner till mormor i Östersund och firar henne på Mors Dag.

Det är väl ungefär det som händer.

Tystnad


Max har varit på riktigt dåligt humör både igår och idag, därav min bloggtystnad.

Nu väntar vi bara på att Krille ska komma hem från jobbet, sen blir det lite mer livat här.


Pour some sugar on me


Idag hade jag tänkt baka lite tills på fredag då jag fyller år. Tänkte passa på nu då Krille ändå är i Vännäs och fiskar, för är han hemma så ska det alltid bara "provsmakas lite" och så finns det helt plötsligt ingenting kvar att bjuda på. Typiskt karlar!

Inser dock att jag inte har något socker hemma, så där sket sig min plan. Orkar verkligen inte gå iväg och handla, känner mig oerhört lat idag. Jag får skylla på att blåser mycket ute, det känns som en bättre anledning än att man inte orkar.

Roar mig ist med att googla massa goda recept. Kan tipsa om den här sidan om fantasin skulle tryta någon gång.


På landet i stan


Här kommer en liten bildkavalkad från Bölesholmarna, en mysig ö med badstrand, grillplatser och en fantastisk promenadväg. Allt detta nästan mitt i stan, och det bästa är att vi bor en minut därifrån.


 


Umeå Centrum längst bort


Krille spanar efter fisk


Max somnade halvvägs, här med lite mer Umeå i bakgrunden


Send my heart in a box to you


Idag ska hela familjen bara mysa. Förhoppningsvis så försvinner de otäcka regnmolnen snart så att vi kan ta en promenad runt Bölesholmarna.


Dag 13: Det här åt jag igår


I brist på annat så åt jag några smörgåsrån med smör och messmör på till frukost. Till det blev det som vanligt två koppar kaffe och ett glas vatten.

Till lunch åt jag rester från i förrgår, klyftpotatis, karré och vitlöks-creme fraiche.

Till middag gjorde jag en typ korvgryta i ugn som var min favorit som barn. Den innehåller, krossade tomater, lök, grädde, senap, pepparrot, dill och falukorv. Till det serverades ris.

Till kvällsfika blev det en chokladkaka, Marabou Sensation Cookies cream. Kanske den godaste chokladen någonsin.


Här går det undan


Fram tills idag har jag kunnat sätta ner Max på golvet där han har suttit och roat sig själv. Själv har man kunnat sitta i lugn och ro i fåtöljen och läst eller haft laptopen i knät. På sin höjd har man fått lyfta bort honom från några farliga sladdar som han hittat när han ålat fram.

Men nu så tar det knappt en minut efter det att man satt honom på vardagsrumsgolvet tills han hips vips är halvvägs under sängen i sovrummet. Jag ser mina lata dagar i soffan flyga all världens väg och ser nu mig själv springa runt och ropa Aj aj och Nej Max, inte vara i Kisses matskål!




Dag 12: Min tro


Usch det här var svårt. Jag tror inte på Gud och är inte speciellt intresserad av religion. Jag är inte konfirmerad och skulle aldrig döpa mina barn. Dock så är jag fortfarande medlem i kyrkan men planen är att gå ur, jag har bara inte fått ur den berömda tummen än.

Men vad tror jag på då?

Jag tror på ödet, att allt har en mening. Tycker att det är lite svårt att förklara och specifiera, men jag tror att allt som sker, positivt eller negativt, gör det av en orsak.

Blixtar och dunder


Sjukaste åskovädret var rakt ovanför oss alldeles nyss! Det blixtrade till, sen small det till nästan rakt ovanför oss och strax därefter öppnade sig himlen och det vräkte ner regn och hagel. 10 minuter senare var det över och vi hade strålande sol.

Det sjuka var att från vårt sovrumsfönster såg man klart och tydligt var ovädersmolnet "tog slut" och klarblå himmel bredvid.



Haglet utanför köksfönstret



Min stackars brevbärande sambo kom hem strax efter att det slutat regna för att byta om.



Han var dyngsur rakt igenom alla kläder.


Sovrutiner


Max började sova hela nätter när han var runt 3 månader, han sov från kl 22-07, åt en skvätt och sov sen vidare till 9.30 ungefär. Tackar för det sa jag och var utvilad jämt.

Men vid 6-7 månader slutade skitungen med detta. Nu somnar han runt kl 21, äter vid 00 och oftast vid 03, vaknar vid kl 6.30 och äter sen halvslumrar han till 7.30-8 och då är det bara att kliva upp och slå på kaffebryggaren.
Lagom tills man har fått i sig två koppar kaffe och vaknat till så tycker Max att det är dags för en tupplur. Precis när min egen trötthet har övergått till kaffespeedad klarvakenhet. Det slår aldrig fel.

Jag saknar när jag var gravid och sov 12 timmar om dygnet.

1 månad gammal


Dag 11: Dagens klädsel


Idag har jag varit slappt klädd eftersom vi bara har varit inomhus.
Ett urtvättat ljusgrönt linne från BikBok och ett par svarta mjukisbyxor från Logg/HM.


Gömda -En sann historia?


Jag har läst alla böckerna i Gömda-serien flera gånger. Jag har som alla andra som läst dessa böcker blivit väldigt illa berörd och tagen av Mia Eriksson med familjs tragiska öde.

När jag i förra veckan sprang på Monica Antonssons bok Mia, sanningen om Gömda, i en reakorg för 30kr så slog jag till. Nu har jag läst ut den och känner mig, minst sagt, lurad på en väldigt stor upplevelse.
Antonsson bryter ner Gömda, Asyl och hela Mia Erikssons berättelse och kommer med faktiskt vettiga påståenden och bevis för att det mesta är lögn.

I boken så förekommer familjens efternamn och även namnet på Mannen med de mörka ögonen. Nyfiken som jag är så sökte jag på dessa namn på facebook och finner att dottern Emma är vän med sin pappa på facebook. Den man som alltså fortfarande, enligt Mia, ska förfölja och försöka döda familjen. Eh okej?

Om ni inte har läst Antonssons bok så hittar ni den här

Ni som har läst den, vad tor ni? Vem tror ni på?


Grinunge


Idag har Max verkligen varit billig. Skrikig, grinig och allmänt tjurig. Vägrat sitta i famnen, vill inte vara på golvet och sitta i matstolen dög inte. Gåstolen funkade, men bara om han fick parkera den framför DVD-hyllan, slita ut alla filmer och försöka riva ner en bordslampa.
Hade god lust att trycka öronen fulla av öronproppar, låsa in mig ensam i sovrummet, lägga mig under täcket och låta ungen skrika och riva ut filmer bäst han ville.
När pappa K kom hem så blev han som en helt ny unge.
Undrar om Max är less på att bara vara med sin tråkiga morsa hela dagarna? Isf förstår jag honom, jag skulle gärna ta en dag ledigt från Max, hans pappa och lägenheten en dag.

Dag 10: Något som gjort mig stolt de senaste dagarna




Jag är stolt över min son varje dag. När någon säger att han är så fin och söt eller när någon tycker att han är duktig på något så blir jag oerhört stolt.

ESC 2011


Eftersom jag var ute med grannen i lördags så missade jag, gud förbjude, Eric Saade och ESC på TVn. Det var nog första gången på väldigt länge som jag inte såg sändningen. Idag fann jag äntligen tid till att kolla på programet på svtplay.se.

Som vanligt fanns det bra låtar, dåliga låtar och några katastrofala låtar. Några av de värsta tyckte jag var Ryssland, Spanien, Österrike, Moldavien och Georgien. Fast sämst var nog Tyskland med en riktig skitlåt. Och vad var grejen med mellanakten? Jag är nästan glad att jag missade direktsändningen, nu kunde jag spola förbi det långa, tråkiga sångnumret. Jag måste när jag ändå håller på att klaga ge en känga till Norges bidrag som kanske är det sämsta jag någonsin hört. Jag förstår och är tacksam över att de inte tog sig till finalen.

Bästa bidragen stod Island, Grekland (minus den fjantiga rapparen), Irland, Frankrike och Finland för.

Jag tycker att Saade är det bästa vi har skickat sen 1999 då Charlotte vann. Vi borde ha vunnit i år. Men jag tror att ESC-guden straffar oss svenska för att vi inte skickade Alcazar 2003. Den hade tagit hem hela tjottaballongen.

Ja, jag är en smula bitter.




Dag 9: Min bästa vän


Återigen en dag sen.

Jag har många bästa vänner. Eller, alla mina vänner är bäst på sina egna sätt och vis.
Men den jag har kännt längst är Kajsa. Vi lärde känna varandra i gymnasiet då vi började i samma klass. I gymnasiet lärde jag också känna LindaMarie. 2007 tror jag det var som gemensamma kompisar och en stor kärlek till hockey och Björklöven förde mig och Sofia ihop.

Sen är ju K också min bästa vän såklart.

Dag 8: Min dag (igår)


Hann inte skriva mer igår så nu kommer gårdagens En om dagen.

Vaknade senare än vanligt eftersom K gick upp med Max. Drack lite kaffe och tog sedan en promenad ner på stan. När vi kom hem igen så löste jag Melodikrysset och sedan tog vi det bara lugnt, satt vid datorn och läste lite i en av alla dessa böcker som jag börjat läsa i. 

Vid kl19 så tog vi med oss kött, potatis och öl och gick två trappor ner till Sandra och Henke. Vi grillade och åt gott. Vid 21.30 så lämnade pojkarna mig och Sandra, vi förfestade till youtube och gick sen ut på Cover Club och dansade loss på hårdrocksgolvet. Kom hem vid 2.30, pussade lite på mina killar och somnade gott efter en mycket trevlig kväll. 

Fångad av en stormvind


Tog en promenad ner på stan nu på morgonen för att uppdatera Max sommargarderob lite. Hittade en body och världens sötaste pilotbrillor på Lindex som fick följa med hem.
Gjorde också ett tappert försök att hitta något snyggt till utgången ikväll, tyvärr så gjorde min kombinerade snålhet och ovilja att gå in i en provhytt att jag blev utan kläder. Men något ska väl finnas i gömmorna här hemma som passar ikväll hoppas jag.

För övrigt så blåser det helt galet mycket ute, det är inte ofta man ser vågor på umeälven som man gjorde idag.


Bild från lindex.se
Bodyn som följde med hem. Kort på solbrillorna få jag visa en annan dag.


Kexchoklad; Limited edition


Köpte kexchoklads nya limited edition-smaker idag och tryckte i mig dessa framför hockeyn nu ikväll. Smakerna var hallon och banan. Detta tyckte jag om dem:

Banan: Jag var väldigt skeptisk redan innan jag smakade, och blev inte övertygad efter första tuggan. Smaken var en artificiell variant av övermogen brun banan som nästan blev lite kvalmig. Ingen hit alltså. Den får 1 av 5.

Hallon: Jag är en riktig sucker för hallon och blev inte besviken när jag smakade denna chokladbit. Lagom söt och smakrik var den. 4 av 5 får den av mig.


Dag 7: Dagens vill ha


Idag vill jag, som alla andra dagar, ha väldigt mycket. En ny lägenhet eller varför inte ett hus. En ny bil eftersom min röda fara verkar ha kastat in handduken för evigt.

Men om jag ska önska något materiellt så har jag länge suktat efter en till sån här:


Bild lånad av UnderbaraClara

En stringhylla att samla en del av alla mina böcker i. Jag har en i köket som fungerar som förvaring av fina skålar och lite annat som hör köket till. Men jag vill ha fler, älskar dessa hyllor!


Dag 6: Ett nytaget foto och 15 intressanta fakta om mig själv




1.
Jag tar död på alla krukväxter jag äger eftersom jag aldrig kommer ihåg att vattna dem.
2. Jag har en piercing i tungan och har haft i näsan och naveln tidigare.
3. Jag har en tatuering mellan skulderbladen, en latinsk fras som betyder "Flyga med egna vingar"
4. Jag kommer aldrig att flytta från Norrland.
5. Jag älskar 1950-tals stuk på inredning och prylar till hemmet. Tyvärr så gör inte min sambo det.
6. Jag älskar hockey...
7. ...vilket också är anledning till varför jag lät en kompis para ihop mig och sambon, han är nämligen hockeymålvakt.
8. Jag hatar när folk inte kan stava ordentligt, särskriver och använder sig av onödiga förkortningar.
9. Min favoritfärg är lila.
10. Jag gick estetisk linje med inriktning på konst och form i gymnasiet.
11. Jag gick två klasser under medlemmarna i Sahara Hotnights i grundskolan.
12. Jag har varit i Liverpool, gått i Beatles fotspår och träffat den man som såg till att Lennon och McCartney träffades.
13. Anledningen till varför jag var i Liverpool var för att kolla på Premier League-fotboll. Stor sportfanatiker som sagt.
14. Jag har någon slags hatkärlek till städning. När jag väl städar så gör jag det ordentligt, gärna en hel dag.
15. Jag var ordförande i elevrådet mina två sista år i gymnasiet.

Jag och en livrädd Max på Busplaneten för en vecka sen:



Ta mig till havet...


Igår var hela familjen, mamma och syster med familj och kollade på en sommarstuga vid havet. En underbar liten stuga som är året runt-rustad med toalett, dusch och tvättmaskin. På gården finns det en stor altan, ett växthus, en murad grill och en söt liten matkällare.  

Efter 200 meters gångväg så är man på en privat sandstrand (som bara används av de fem stugor som finns där) med båtplats och volleybollnät.

I tanken så har vi redan köpt stället. Jag vet precis vart jordgubbslandet ska ligga och hur pallkragarna med örtkryddor ska stå.
Jag kan se hur Max och Wilhelm springer och busar på gräsmattan och jag kan känna värmen från kaminen en tidig vintermorgon innan vi plockar fram pimpelspöna.

Hoppas, hoppas, hoppas att allt löser sig med banken.




Wille, Max och deras mormor i köket.


Dag 5: Mina syskon


Jag har inga helsyskon, men tre halvsyskon (ett och ett halvt syskon?). På min mammas sida har jag en 6 år yngre syster, F och en bror, N som är 7 år yngre. Då jag har växt upp med dem så känns de som mina helsyskon.
Min pappa fick en dotter, N när jag var 5 år, jag har aldrig bott med henne men vi håller kontakten och ses åtminstone varje sommar.

Syster F har en son, Wilhelm som är exakt 9 månader äldre än Max. Ska man tro Familjelivs graviditetskalender så blev Max t.o.m till samma dag som Wilhelm föddes.
Syster N har också barn, en pojke född 2007 och en flicka född 2010.


Likheter


Att Max är en slående kopia av sin pappa råder inga tvivel om. Visade kortet här nedanför på K som bebis för min styvpappa, han frågade när vi hade varit till en fotograf och fotat Max.

Det enda Max verkar ha fått efter mig är att han var tidig med att få tänder, samt det lite otäcka fenomenet att ibland sova med öppna ögon. 





K och Max, båda vid 4 månaders ålder.


Dag 4: Mina föräldrar


Min mamma var väldigt ung när jag föddes. Någon gång i augusti 1982 blev min mamma gravid, då var hon 16 år och hade just börjat gymnasiet. I april 1983 fyllde mamma 17 år och en månad senare föddes jag.
Hon lagar världens godaste mat och jag vet att hon alltid ställer upp som barnvakt och hjälper till med annat som jag kan tänkas behöva hjälp med. Hon är världens bästa mamma.

Min pappa förtjänar knappt att nämnas. Men han fyllde 20 år samma år som jag föddes. Han och mamma gjorde slut långt innan jag föddes. Vi hade sporadisk kontakt fram tills jag var ca 12 år, men sedan dess har jag varken träffat eller pratat med honom, precis som jag vill ha det. 


Vem behöver ett gymkort egentligen?


Insåg igår att värmen är här för att stanna och att det kanske är dags att befia vagnen och Max från den mysiga åkpåsen. Vagnen står i källaren och vi bor längst upp i huset. Utan hiss.

Med en väldigt rörlig Max på ena armen och nycklarna i den andra tar jag mig till källaren. Av med åkpåsen och in till vårat förråd där lammfällen som ska ner i vagnen ist ligger. Fumlar fram nyckeln till hänglåset. Trodde jag. Jag har fått med mig fel nyckel! Svor en lång barnförbjuden ramsa innan jag gick 56 (jo, jag räknade) trappsteg upp för att hämta rätt nyckel och sedan gå lika många trappsteg ner igen. Med en 9 kilo tung unge på armen.

Jag försöker se positivt på det hela trots att svetten rann, jag behöver iaf inte lägga ut dyra pengar på ett gymkort. Men jag längtar tills vi hittar en ny lägenhet.

Nu ska jag skynda mig att duscha bort min trapp-svett medan Max sover, sen ska vi ta en promenad till stan och möta upp min mamma. Vi ska gå till en mäklare, men mer om det berättar jag imorgon.


Dag 3: Meningen bakom mitt bloggnamn


Makryss är helt enkelt min sons namn Max, med en liten twist. X är ju ett kryss, därav Makryss.
Jag tog det bloggnamnet för att jag inte ville ha något i stil med Tinas Tankar eller mitt eget namn bara rätt och slätt och för att det är ett av många smeknamn på Max.
Dessutom kommer bloggen handla mycket om Max.
På den vägen är det.


Mjölkmaskin


Vår granne Sandra frågade mig igår om jag ville följa med ut på lördag och självklart ville jag det. Det är så skönt att gå ut nån gång ibland, att få sminka sig och klä upp sig i något som inte är marinerat i bebisdregel. Man behöver verkligen det  emellanåt.

Det enda jobbiga med att åka iväg någonstans utan Max är att jag måste sitta med bröstpumpen halva veckan eftersom Max stenvägrar all mat förutom mammas prima tuttmjölk. Tjurigare unge får man leta efter (inte så konstigt när både jag och K har ordet "Tjurskalle" tatuerat i pannan). Han vägrar gröt och fruktpurér. Potatis och banan fich honom nästan att kräkas. Palsternackspuré gick bra en gång. Då åt han kanske två teskedar.


Morot, ingen höjdare direkt.

Så tills den tjuriga ungen låter sin mor slippa känna sig som en mjölkmaskin så är det bara att vackert pumpa på och planera sina egna utflykter i god tid.



Som vi kämpade med amningen i början, inte trodde jag då att vi skulle få kämpa lika mycket för att sluta med den


Skoskav


Vi tog en promenad tidigare idag i det fina vädret. Perfekt tillfälle att inviga mina nya tygskor tänkte jag... Kom hem en timme senare med ungefär 5 st blåsor på vardera fot. Att man aldrig lär sig.

Nu ligger både Max och K och sover. Borde väl egentligen gör dem sällskap för mina ögonlock är också ganska tunga, undrar när Max tänker sluta äta 2-3 gånger om natten? Men ingen sömn för min del nu, jag ska ställa mig i köket och skaka fram en oxfilépasta hade jag tänkt, det blev några skivor kött kvar från i fredags när vi helstekte den sista biten av nyårsfilén som skräpade i frysen.



Åker man vagn så slipper man skavsår, undrar om Max går med på ett byte?

Åker man vagn slipper man blåsor på fötterna. Undrar om Max går med på ett byte?


Dag 2: Varför började du blogga?


Jag började blogga för att det verkar roligt. För att ha något att göra på dagarna och för att jag blir så inspirerad av att läsa andras bloggar.


Dag 1: Presentera dig själv


Mitt namn är Tina och jag föddes samma år som en ung Carola slog igenom i melodifestivalen med Främling.
Jag har en sambo, en son och en katt i varierande åldrar. Vi bor i en universitetsstad i norr, men vi har varken isbjörnar eller renar runt knuten. Drömmen är dock att få flytta till ett hus utanför staden.

Just nu är jag mammaledig, men i vanliga fall så jobbar jag som undersköterska på ett äldreboende. Världens roligaste jobb om du frågar mig.

Intressen har jag också, matlagning och bakning är ett, läsa böcker är ett annat. Men mitt största intresse är sport. Jag har själv en brokig handbollskärriär bakom mig som en skada satte stopp för. Nu är det mest hockey som gäller, men jag tittar på det mesta i sportväg som visas på TV.

Jag har inga helsyskon men tre halva, två systrar och en bror. Jag är äldst och är en typisk storasyster, jag har höga krav på mig själv och är omhändertagande.


En om dagen


Tänkte att den här listan kan få vara mitt startskott i bloggvärlden.

Dag 1 - Presentera mig själv
Dag 2 – Varför började du blogga?
Dag 3 – Meningen bakom ditt bloggnamn
Dag 4 - Mina föräldrar
Dag 5 - Mina syskon
Dag 6 - Ett nytaget foto på dig själv och 15 intressanta fakta om dig själv
Dag 7 - Dagens vill ha.
Dag 8 - Min dag
Dag 9 - Min bästa vän
Dag 10 – Något som gjort dig stolt de senaste dagarna
Dag 11 - Dagens klädsel
Dag 12 - Min tro
Dag 13 - Det här åt jag igår
Dag 14 - Den här veckan
Dag 15 – En bild på något eller någon som har stor inverkan på dig
Dag 16 - Mitt favoritminne
Dag 17 – En dålig vana du har
Dag 18 - Min favoritfödelsedag
Dag 19 - Detta ångrar jag
Dag 20 – Din favoritidol och varför
Dag 21 - Den här månaden
Dag 22 – Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, uppspelt och arg
Dag 23 - Ett ögonblick
Dag 24 – Ett foto på en plats du varit på
Dag 25 - Det här får mig att må bättre
Dag 26 - Det här får mig att gråta
Dag 27 - En första
Dag 28 - Mina rädslor
Dag 29 - Min favoritplats
Dag 30 - Det här saknar jag
Dag 31 - Mina ambitioner
Dag 32 – Ett foto på dig och din familj
Dag 33 – Vem skulle du vilja byta liv med för en dag och varför?
Dag 34 – Planer/drömmar/mål du har
Dag 35 – Smeknamn du har och varför
Dag 36 - Det här upprör mig
Dag 37 – Vem vill du dela ditt liv med eller ser en framtid med?
Dag 38 – Ett foto på något som gör dig lycklig
Dag 39 – Vad gör dig unik och annorlunda än alla andra?
Dag 40 – Vad har du sug efter?
Dag 41 – Ett brev till dina föräldrar
Dag 42 – Din favorittid på året?
Dag 43 – Ditt favoritplagg?
Dag 44 – Ett foto på dig från förra året och ett från nu. Hur har du förändrats?
Dag 45 - Ett sista ögonblick


Man är alltid lite nervös första gången...


Hur många gånger har jag inte suttit framför laptopen och förlorat mig i alla fantastiska bloggar?

Undrat och tänkt att: Det där med bloggning verkar ju roligt, ska man försöka sig på det?

So, let's give it a go.