Lägenhet!


Igår var vi på en lägenhetsvisning och vi bestämde oss rätt fort för att tacka ja till den, trots att den hade både för- och nackdelar.

Det är en 3:a och vi vill helst ha en 4:a.
Det fanns två toaletter, en med badkar. Stort plus!
Många garderober, men ett väldigt litet förråd.
Stor balkong men endast med morgonsol.
Omodernt, ganska litet kök men med avskild matplats. Ny spis ska dock installeras.
Fönster som endast vätter mot norr, då det enda fönstret mot söder sitter mittemot en vägg.
Fina, fräscha golv och hyfsade tapeter.

Men det viktigaste är att Max får ett eget rum och att lägenheten ligger i området där vi vill bo. Sen är det en bonus att vi får närmare till jobben båda två.

Inflyttning är 1/9, tre dagar innan Max födelsedag!



Det går framåt!


Max har ju vägrat äta annat än brösmjölk, han har bara knipit ihop så fort han sett en sked.
Men nu i helgen när jag har varit på jobbet så har han faktiskt ätit fruktpuré! Inte mycket, men han har iaf inte vänt bort huvudet utan gapat när Krille sträckt fram skeden.

Hoppas att det lossnar nu och att vi kan börja trappa ner på amningen!


Såhät missnöjd var Max när farmor försökte fresta med blåbär


Dag 29: Min favoritplats




I sängen på morgonen en ledig dag, när vi alla tre bara kan ligga och mysa tillsammans.


DVD-rensning


Så firar vi midsommar, rensar ut bland filmerna. Det är ändå skitväder här, jag börjar jobba kl6.45 imorrn och dessutom har jag aldrig varit något större fan av att fira midsommar.

Då Max är väldigt duktig på att riva ut filmerna ur hyllan och jag inte tycker att det är speciellt snyggt med massa synliga filmer som tar upp plats så har vi tänkt köpa pärmar med fickor för skivor i att ha filmerna i istället.



Dessa tre hyllor var fulla med filmer, efter rensningen var dessa kvar. Nästan hela den stora fyllan försvann, väldigt skönt. På måndag skall det inhandlas pärmar och sen åker hyllorna ner i förrådet. När vi får större lägenhet ska de få ny färg och sen få flytta in i Max rum.


Dag 28: Mina rädslor


Självklart så är jag mest rädd för att det ska hända Max något, tätt följt av Krille och min familj. Jag är också rädd för att det ska hända mig något så att jag inte får se Max växa upp.

Jag kan ibland, särskilt nu när jag inte jobbat på länge, vara rädd för att jag ska råka göra något fel på jobbet som kan skada någon av mina gamlingar.

Ska jag vara lite mer "ytlig" så är jag löjligt rädd för grodor. Vidrigare djur finns inte om du frågar mig. Jag minns en gång förra sommaren när jag var höggravid och vi var och hälsade på mamma. Jag stod barfota i gräset och helt plötsligt så hoppar det upp en groda på min fot... Så fort har jag nog aldrig sprungit i hela mitt liv, inte ens som o-gravid, och då har jag ändå sportat mycket i mina dagar.

Jag är rädd för trånga utrymmen och för att bli fasthållen. Jag tycker inte om att åka stora färjor på öppet hav, när man bara ser vatten. Spindlar och ormar är jag heller inget fan av. 



Toscakaka


Idag är det Krilles sista arbetsdag, nu ska han vara hemma tills den 16/9. Därför så var han tvungen att bjuda på fika idag så jag gjorde en toscakaka som 14 st brevbärare förmodligen sitter och smaskar på i detta nu.



Såhär gjorde jag:

Slog på ugnen på 200°. Smälte 175g smör. Vispa 4 ägg pösigt med 6 dl socker.
Rör ner 3 dl mjöl, 8 msk kakao, 2 krm salt, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker och det smälta smöret. Lägg ett bakplåtspappet i en långpanna, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 12-15 min.

Under tiden så kokar du ihop 75g smör, 2 dl socker, 1 dl sirap, 1½ dl grädde och 200 g kokos.
Ta ut kakan, låt den svalna något, bred sedan toscasmeten ovanpå och ställ tillbaka i ugnen i ca 10 min tills toscatäcket fått en lite färg.


Jag behöll några bitar själv som jag åt till förmiddagskaffet.


Lekparkshäng


I söndags var vi och åt hotellfrukost med Krilles syster och hennes son. Efteråt så utforskade vi två av stadens lekparker.




Dag 27: En första


Min första kyss. Den fick jag av Thomas som gick i min klass. Vi var 12år och gick i 6:e klass och jag hade varit kär i honom nästan hela tiden sedan vi började 1:an. Han frågade chans på mig och en vinterkväll på väg hem från en badmintonträning på idrottshallen så kysstes vi.

Det tog slut mellan oss ett tag senare, men i 7:an blev vi ihop igen ett kort tag. Jag har ingen kontakt med Thomas idag, mer än att vi springer in i varandra ibland. Han har blivit pappa till två små killar vet jag iaf. Ibland när jag ser honom så kan jag nästan känna pirret i magen jag hade den där kvällen för 16 år sedan.

Down with the sickness


Inte nog med att Max är hyperaktiv hela tiden, nu börjar jag bli sjuk också. Perfekt tajmat till min återkomst på jobbet till helgen.

Nu är det bara att försöka kurera sig och hålla ut dessa sista dagar.



Åt en kanelbulle till efterrätt men kände ingen smak. Ett säkert förkylningstecken.


Var kommer all energi ifrån?


Har inte haft tid till att skriva idag heller, förlåt!

Max har kommit in i en period där han aldrig, ALDRIG, är stilla. Han kryper snabbt som attan och hinner fram till kattens matskål innan jag ens hinner blinka. Han försöker ställa sig mot saker men förstår inte riktigt att han måste hålla i sig för att inte trilla omkull. Han försöker ställa sig mot fristående saker som tippar när han drar sig upp. And so on, and so on...

Nu försöker Krille få energiknippet att somna, sen ska vi mumsa på lite lufttorkad skinka. Om inte Max har sugit musten ur oss helt innan dess.

Teaser


Vi har fortfarande fullt upp!

Tänkte bara slänga in en bild på en sak som jag trodde jag hade förlorat för alltid, men som visade sig ligga i min styvpappas lada.



Någon som har en gissning på vad som finns i lådan?


Fullt upp


Som vanligt så blir det snålt med uppdatering under helgen, jag ber om ursäkt till de få tappra läsare som hittat hit.

Idag lånade vi syrrans bil (våran lever inte längre) och for till mina gamla hemtrakter där det skulle vara marknad. Måste säga att jag blev oerhört besviken. När jag var liten så spärrades hela storgatan av och det vimlade av marknadsstånd, det fanns ett litet tivoli och massa andra aktiviteter. Nu hade de förlagt marknaden till utkanten av samhället och det fanns en hoppborg, ett öltält och två marknadsstånd. Riktigt tråkigt.

I stället så åkte vi en halvmil till en antikaffär/loppis som hade säsongsöppning idag. 10 minuters kö för att ta sig i i butiken och 20 min kö för att komma fram till kassan. Vi kom dit rätt sent så jag misstänker att alla godbitar redan försvunnit, för jag hittade inget av intresse.

Återkommer imorrn!

Countdown


Nästa helg börjar jag jobba. Var har tiden tagit vägen? Det var ju nyss som jag gick runt med en mage på jobbet som hela tiden var i vägen. Men det är ganska exakt ett år sedan.
Det var inte längesen som Max bara var ett litet knyte som bara åt och sov. Nu har han mer energi än en extacy-påverkad rejvare. Vart tog mammaledigheten egentligen vägen?

Men så hemskt är det ju faktiskt inte. Jag ska ju bara jobba i fyra veckor, sen får jag vara mammaledig ett tag till.



Den 16/9 2010, en svunnen tid då Max låg still när man la honom nånstans.


Dagens middag




Hemmagjorda hamburgare med cheddarost, lök, senap och ketchup.


Dag 26: Det här får mig att gråta


Egentligen gråter jag till det mesta.

Till dåliga filmer. När jag ser på Greys Anatomy. Under olika sportevenemang gråter jag alltid. Blir jag riktigt arg så gråter jag. Jag gråter när jag läser om tragiska livsöden, speciellt om det är barn involverade.

Förra våren när jag var gravid så grät jag när Björklöven gick i konkurs. Jag väljer att skylla det på hormonerna, men jag hade antagligen gjort det som ogravid också.

Play? Play!


Förra veckan när jag och Max tog våran dagliga promenad så stannade vi till på Öppna Förskolan. Just då var det inga andra där så vi hade hela lekrummet för oss själva. Ganska skönt faktiskt.





Dag 25: Det här får mig att må bättre


Ett leénde från Max får mig alltid att må bra. En kram av Krille.

Sen jag blev mamma mår jag bra av att få en sovmorgon eller att få vara hemma själv en timme medan Krille och Max tar en promenad. Att få sitta i lugn och ro och läsa eller lösa korsord.


Hemmabio


Igår kväll så mös vi till det med film och popcorn i soffan, det blir så sällan vi gör det nuförtiden då jag oftast är jättetrött och somnar efter halva filmen eller så vägrar Max sova och då är det svårt att koncentrera sig på TVn.

Filmen vi såg var Red Riding Hood. Den började bra, men mot slutet märktes det tydligt att den var gjord av skaparna av Twilight. Och de filmerna gillar jag inte. Synd, för det hade kunnat bli en mycket bra film.

Jag köpte för några veckor sedan en popcornkrydda på Coop, Kernels Popcorn Seasoning med smörsmak, som vi testade på de obligatoriska film-popcornen.



Smaken var inte riktigt vad jag hoppats på och man fick ta väldigt mycket krydda för att få någon smak. Och när en burk som kanske räcker till fem skålar popcorn kostar 49:- så kan man lika gärna köpa vanliga smörpopcorn.



Det var lite trixigt att få kryddan jämnt fördelat när man använde micropopcorn, (som jag dessutom lyckades bränna lite) nästa gång provar vi med vanliga hederliga popcorn som man poppar old-fashioned på spisen.

Summa summarum: Popcornkrydda, en rolig grej men inget för mig. Dyrt var det också.
2 av 5 möjliga.


Dag 24: Ett foto på en plats du varit på


Det får bli ett foto från Liverpool-resan, från gatan Penny Lane. Ni kan sången...

Sommarkläder



Här är kläderna som Max fick av farmor förra helgen. Body och matchande solhatt från Name It. Priset var 79:- och 59:- om jag inte minns helt fel.


Coolin' down


Vi har ju haft en bra bit över 30° inne i lägenheten i några dagar nu. Som det brukar vara i den här lägenheten under sommaren, riktigt jävla olidligt.

Men nu är det över! Fick hem en portabel AC idag som nu svalkar ner vår lilla lya.

Adjö bastuvärme och sömnlösa nätter!
Välkommen human inomhustemperatur och sömn!


Krille och Max med vår nya bästa vän


Your curls touchin' my face


Max visar redan nu tendenser på att få lockigt hår. Egentligen hade vi väl inte väntat oss något annat då Krille har världens krull och jag var lockig som liten och nu har ett ordentligt självfall.

Förutom en envis liten hårtest mitt på huvudet som alltid lockar sig så ser hans kalufs ut såhär när håret är vått:




Purple rain



Nu är det riktig sommarvärme här! Jag var tvungen att ta en kalldusch efter dagens promenad, höll på att svettas ihjäl. Men först målade jag tånaglarna, dena gång blev det färgen Milano från Mavala.


...vad ni frestar mig





Vilken fruktansvärd värme vi har här idag!
Vi tog en promenad med mamma runt Bölesholmarna och avslutade med en pizza under ett svalkande parasoll.


Helgen som var


I lördags åkte vi som sagt sex mil söderut till svärmor i Nordmaling.

Vi hälsade på ett par vänner och deras dotter under dagen, trotsade de starka vindarna och satt på deras altan och försökte njuta av solen. Blev av dem inbjudna till några andra bekant på lite fest samma kväll. 
Till middagen utnyttjade vi möjligheterna att grilla (vi bor i lägenhet, längst upp, utan balkong) och sedan tog vi en promenad till festligheterna.

Det tog ungefär 1½ timme innan svärmor ringde, då var Max helt otröstlig. Fick skjuts dit, tröstar, matar och söver en helt utmattad liten kille och fick sen skjuts tillbaka till Krille och de andra.

Vid 2-tiden gick värdinnan och la sig och då var jag väldigt redo för sängen själv, så strax efter gick vi hemåt.

På söndagen lurade jag med mig svärmor till Häggströms Modehus, jag var på jakt efter en solhatt till Max. Vi hittar en söt liten hatt med matchande body som farmor så snällt köpte.


Max lånar Leonas gunga


Altanhäng




Max får känna på gräset


Dag 22: Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, uppspelt och arg








Glad: Spice Girls -Spice up your life

Ledsen: Lars Winnerbäck - Elegi

Uttråkad: Black Eyed Peas - Pump it

Uppspelt: Justin Timberlake - SexyBack

Arg: Ebba Grön - Beväpna er

Lindt Excellence; Stracciatella


Såg denna choklad i godishyllan på ICA Nordmaling i helgen. Har inte sett den tidigare, vet inte om den är ny eller? Jag brukar ju vara snabb på att hitta nya chokladsorter.

Detta är alltså en vit choklad med små bitar av mörk choklad. Jag brukar, trots att jag gillar sötsaker, tycka att vit choklad har en tendens till att bli för söt. Men så var inte fallet här, kanske att de små bitarna av bitter mörk choklad vägde upp det söta. Men för min del så hade det gärna fått vara fler eller större bitar av den mörka chokladen. Överlag så var den helt okej, kan tänka mig att köpa den fler gånger.


Betyg: 3 av 5


You can't hurry love


Vi är hemma efter en mycket trevlig helg hos svärmor. Vi hann med lite grillning, shopping, fest och fick umgås lite med några goda vänner.

Vi fick låna bilen av svärmor idag också, så idag har vi varit runt stan och hälsat på lite folk som inte bor inom promenadavstånd.

Jag är rätt slut efter den här helgen, det blev bara runt 4 timmars sömn natten mot söndag, så bloggen får vila tills imorgon. Då ska jag bjuda på en recension av en chokladkaka, visa Max nya  sommarkläder och självklart en hel del bilder så ni får se vad vi pysslat med.

Away


Nu packar vi ihop oss och åker till svärmor. Återkommer imorgon, jag ska vara hemma innan Big Brother-finalen.

Ja, jag älskar trash-TV.

Dag 21: Den här månaden


Juni. Det är den här månaden som jag ska börja jobba efter exakt 1 års ledighet. Men jag ska bara jobba i fyra veckor, sen är jag ledig ett tag till.

Jag hoppas att den här månaden kommer bli varm och solig. Att vi kan tillbringa iaf den senare delen av den vid havet (det har fortfarande inte löst sig med stugan) och att vi har hittat och köpt en ny bil innan juli tar vid.

Snabbmat


Om vi är trötta, hungriga och inte vill lägga ner alltför lång tid på middagen så gör vi oftast makaroner/spagetti med en sås. Stommen av såsen brukar oftast bestå av bacon, för det går fortast att tina, rödlök och chaminjoner.

Igår var en sån dag. Efter en snabb koll i kyl och frys bestämde jag min fort för ovan nämnda ingredienser. Vidare hittade jag en halv burk creme fraiche och 2½dl grädde som fick bli till sås.

Det jag gillar med pastasåser är att man kan exprimentera med kryddningen efter vad man är sugen på. Igår gjorde jag såhär, på en höft.

Stek strimlad bacon med en skivad rödlök, pressa i en vitlöksklyfta.
Häll på creme fraiche och grädde tillsammans med en liiiten skvätt oxfond och en tärning grönsaksbuljong.
Tillsätt ca 1 msk tomatpuré, några dutt med koriander, salt, svart- och vitpeppar.
Efter att ha provsmakat slängde jag i lite persillade och torkad basilika.

När detta hade puttrat ihop en liten stund så var även makaronerna klara och middagen var serverad ungefär 10 minuter efter att jag öppnat kylskåpet. Snabbmat!





Dag 20: Din favoritidol och varför


Lars Winnerbäck.

Det är det första som poppar upp i huvudet så jag antar att det är så. Lasse är den artist jag har sett live flest gånger. Det är endast hans skivor som jag har en komplett samling av. Det är hans musik jag lyssnar på när jag är ledsen, glad, arg eller lycklig. Han har något för varje tillfälle.

Det är så svårt att välja en definitiv favorit, men jag bjussar på en av dem:


iPhone!


Jag är redan kär i min nya telefon! Hur jag har klarat mig med en SonyEricsson tidigare?

Känner mig dock lite småvilsen i den stora app-världen... Har lagt till Aftonbladet och VK, facebook och några andra "vanliga" appar. Men jag vill hitta några fler roliga!

Vad har ni för appar? Vilka är era favoriter? Vilka klarar ni er inte utan? Jag är tacksam för tips!